Web Siteniz İçin Doğru Renk Nasıl Seçilir?

Renk, tasarımda ve çevremizde insanları etkileyen güçlü bir faktördür. Her rengin bizim için farklı anlamları vardır. Bu nedenle renkler bilinçaltında bizi güçlü bir şekilde etkileyebilir.
Web Siteniz İçin Doğru Renk Nasıl Seçilir?

Web Siteniz İçin Doğru Renk Nasıl Seçilir?

Renk Seçimi Neden Önemlidir?

Renk, tasarımda ve çevremizde insanları etkileyen güçlü bir faktördür. Her rengin bizim için farklı anlamları vardır. Bu nedenle renkler bilinçaltında bizi güçlü bir şekilde etkileyebilir.

Bazı insanlar bir şirkete marka renklerine göre daha çok güvenebilir. Bunun nedeni, bazı duygularımızın belirli renkleri gördüğümüzde uyanmasıdır.

Deneyimli bir tasarımcı, doğru renkleri seçmenin sadece görünüm için gerekli olmadığını bilir. Renkler belirli bir mesajı iletmek için bir araçtır.

Bir rengin tonu, karanlığı ve açıklığı, amaçlanan anlamını ve mesajını etkileyebilir. Bir renk bir şey ifade ediyorsa, ziyaretçileri etkileme gücüne sahiptir. Bu yazıda, web tasarımındaki bazı popüler renkleri gözden geçirip anlamlarını açıklıyoruz.

Kırmızı Temalı Web Tasarım

Parlak kırmızı renkler çok çabuk dikkat çeker. Bir tasarımda görsel hiyerarşinin en yüksek seviyelerindeki öğelerde kullanılır. Aciliyet duygusu uyandırdığı için, genellikle elemanları etkinleştirmede kullanılır.

Ancak kırmızı çok güçlü ve ağır bir renk olduğu için aşırı kullanılmamalıdır. Ayrıca fast food restoranlarında kırmızı rengi çok görmemizin nedeni açlık hissi uyandırmasıdır.

Turuncu Temalı Web Tasarım

Turuncu tıpkı kırmızı gibi enerji verir, ancak o kadar yoğun değil. Turuncu renk, dinamik enerji vermeyi amaçlayan yaratıcı tasarımlarda ve tasarımlarda kullanılır. Bu renk genellikle daha genç bir hedef kitleyi hedefleyen markaların tasarımlarında görülür.

Kırmızı gibi uyarıcıdır ancak aciliyet duygusu uyandırmaz. Enerji ve mutluluk duygularını uyandırır. Örneğin, birçok verimlilik uygulamasında turuncu temalarla karşılaşıyoruz.

Sarı Temalı Web Tasarım

Sarı gençlik ve enerji anlamına gelir. Mutluluğun rengi olarak adlandırılan sarı, stres veya aciliyet duygusu olmadan bir enerji hissi yaratır. Turuncu gibi sarı da pozitif enerji gerektiren tasarımlarda kullanılabilir.

Yeşil Temalı Web Tasarım

Tüm renkler arasında yeşil tasarım en fazla güvenlik duygusunu yaratır. Doğayla doğrudan bağlantılı olduğu için sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Yeşilin her tonu aynı sakinleştirici duyguları uyandırabilir.

Yeşil renklerin kullanıldığı sektörler genellikle çevre, sağlık, kişisel gelişim ve büyümeyi temsil eden firmalardır.

Mavi Temalı Web Tasarım

Mavi, sahip olduğumuz en kararlı, yapılandırılmış ve bağımlı renklerden biridir. Daha parlak tonları daha yaratıcı bir his verirken, daha koyu tonları daha güçlü ama sakin bir varlık hissi verir.

Kalite ve istikrarı yansıtması gereken birçok web sitesi, web siteleri ve marka materyalleri için mavi rengi kullanacaktır. Bununla birlikte, diğer birçok web sitesi, mavinin aynı sakinleştirici ve güven artırıcı faydalarının çoğuyla daha hafif bir his için açık maviyi kullanır.

Beyaz Temalı Web Tasarım

Beyaz genellikle tasarımda işlevsel amaçlar için kullanılır (arka plan olarak kullanmak için güvenli bir renktir). En açık renk olduğu için en ferahlatıcı ve temiz hissettiriyor. Temizlik, düzen ve saflık kavramlarını yansıtmak isteyen tasarımlar en iyi şekilde beyaz ile sunulabilir.

Siyah Temalı Web Tasarım

Siyah duygusal olarak çok ağır hissedebilir ve güçlü duyguların tasvir edilmesi gerektiğinde tasarımda kullanılabilir. Siyah güçlü ve gizemli bir renktir.

Siyahın olumsuz çağrışımları olmasına rağmen, şık, profesyonel ve güçlü bir ton gerektiren web sitesi tasarımları için de mükemmeldir.

Yazar

Quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar sapien et ligula ullamcorper. Massa vitae tortor condimentum lacinia quis vel. Hendrerit dolor magna eget est lorem ipsum dolor. Mollis aliquam ut porttitor leo a diam sollicitudin tempor.

İlgili Haberler